Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Advies voor een badkamerrenovatie

Advies voor een badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie is één van de lastigste klussen die je in huis kan ondernemen. Enorm veel keuzes moeten gemaakt worden en allemaal hebben deze hun uitwerking op het benodigde budget voor de renovatie. Het verbouwen van de badkamer is tevens één van de duurste verbouwingen. Kies je voor een badkuip of volstaat een douche? Wat voor soort tegels of verf wordt het beste gebruikt in de badkamer? Welke keuze maak je uit de honderden verschillende soorten sanitair die beschikbaar zijn? In dit artikel kunnen we onmogelijk een antwoord op al deze vragen geven. Veel keuzes zijn ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wanneer je echter het interieur van je badkamer beu bent en een badkamerrenovatie overweegt dan kunnen de volgende adviezen je helpen. Het zijn drie adviezen voor een badkamerrenovatie die je nog niet eerder hebt gehoord.

Een oude badkuip renoveren

Wat veel mensen niet weten is dat een badkuip die er wat versleten en oud uitziet niet perse vervangen hoeft te worden. Oude badkuipen kunnen namelijk prima gerenoveerd worden. Wanneer de badkuip geen lekkages of beschadigingen heeft dan kan je deze met behulp van een speciale renovatie kit weer als nieuw maken. Ben je een beetje handig dan kan je dit prima zelf doen. Je kan de klus kan echter ook uitbesteden aan een professional. Zelfs dan zal deze tip nog altijd voor een flinke besparing zorgen.

Koop tweedehands meubels

Heb je geen budget beschikbaar van duizenden euro's? Koop dan tweedehands badkamermeubels in plaats van nieuwe meubels. Op marktplaats of andere websites waar je tweedehands spullen kunt kopen zijn hoge kwaliteit meubels te vinden voor een fractie van de nieuwprijs. Een extra voordeel van het kopen van tweedehands meubels is dat je unieke spullen voor je badkamer kunt vinden. Dit zijn vaak ook betere en goedkopere meubels dan de standaard Ikea meubelen.

Gebruik glanzende verf

In een badkamer speelt naast het uiterlijk van het interieur ook de hygiëne een grote rol. Wanneer je in staat wilt zijn om de badkamermuren en meubelen makkelijk schoon te houden gebruik dan glanzende verf. Door het gladde oppervlakte van deze verflaag ben je in staat om het makkelijk met een doek schoon te wrijven. Bij matte verf wordt het oppervlakte eerder beschadigd wanneer dit met water en schoonmaakmiddelen wordt schoongemaakt. Glanzende verf is dus duidelijk de beste keuze wanneer het gaat om de hygiëne in de badkamer. Deze verf is echter ook nog eens beter waterafstotend en weerkaatst licht beter waardoor de verlichting en het interieur van een badkamer beter tot zijn recht komt.