Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

De loodgieter Enschede legt de voordelen van een radiator speciaal voor de badkamer uit

De loodgieter Enschede legt de voordelen van een radiator speciaal voor de badkamer uit

In het koude Nederland is een radiator in de badkamer een vereiste. Zonder warmtebron zal de badkamer in de winter namelijk een zeer koude en onaangename plek zijn. De tegelvloer zal niet prettig aanvoelen en wanneer je nat onder de douche vandaan komt is warmte vereist om niet ziek te worden. Nu heb je als huiseigenaar verschillende opties voor radiatoren die je in de badkamer kunt plaatsen. Meestal zijn badkamers standaard voorzien van een smalle radiator die hetzelfde is als in alle andere kamers van het huis. De loodgieter Enschede adviseert echter om deze te vervangen voor een radiator die speciaal voor de badkamer bedoeld is. In dit artikel legt hij de verschillende voordelen van dit type radiator uit.

Radiator neemt weinig ruimte in beslag

Een radiator speciaal voor de badkamer wordt ook wel een handdoekradiator genoemd. Het is een zeer functioneel en stijlvol voorwerp dat ook nog eens weinig ruimte in beslag neemt. Dit is een handige eigenschap omdat badkamers vaak maar beperkte ruimte beschikbaar hebben. Om deze reden moeten beslissingen om het badkamerinterieur in te richten met uiterste zorgvuldigheid genomen worden. Een handdoekradiator wordt tegen de muur bevestigd en neemt weinig ruimte in beslag doordat je de radiator tevens als handdoekenrek kunt gebruiken.

Draagt bij aan een stijlvol badkamerinterieur

Een ander voordeel van een radiator speciaal voor de badkamer is dat deze modellen vele malen stijlvoller zijn dan de standaardmodellen radiatoren. Een handdoekradiator is stijlvol vormgegeven met mooie ronde vormen en is in meerdere verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor de radiator goed met de rest van het interieur te combineren is. Bovendien hangt de speciale radiator een stuk hoger van de grond en iets verder van de muur waardoor het makkelijker is om onder en achter de radiator schoon te maken. Dit is een belangrijk voordeel omdat hygiëne in een badkamer natuurlijk een belangrijke rol speelt.

Warme en droge handdoeken

Een handdoekradiator dankt zijn naam aan het feit dat de radiator tevens gebruikt kan worden om handdoeken op te hangen. Door de warmte die rechtstreeks op de handdoeken wordt uitgestraald kan je hierdoor altijd van lekker warme en droge handdoeken genieten in de badkamer. Het heerlijke gevoel dat je krijgt van warme handdoeken geven je het idee dat je een bezoek aan een spa brengt. Dit is een luxe waar iedereen recht op heeft wanneer zij ’s avonds thuiskomen na een lange dag werken. Volgens de loodgieter Enschede is dit dan ook een voordeel waardoor veel mensen besluiten om een radiator speciaal voor de badkamer op te laten hangen. Maak ook optimaal gebruik van de ruimte in je badkamer terwijl je het interieur extra stijlvol maakt en kunt genieten van een luxe gevoel zoals in een spa door een handdoekradiator te laten plaatsen.