Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Beestjes en ongedierte in de badkamer

Beestjes en ongedierte in de badkamer

Op verschillende plekken in huis kunnen beestjes en ongedierte voorkomen. De badkamer is een favoriete plek voor veel soorten die van warme en/of vochtige plekken houden. Helaas is dit op vele verschillende soorten van toepassing. Omdat we de badkamer voornamelijk gebruiken om onze persoonlijke hygiëne op peil te houden zijn beestjes en ongedierte hier natuurlijk niet gewenst. Sommige ongediertesoorten kunnen namelijk bacteriën en ziektes verspreiden. In samenwerking met debestrijdingsbrigade.nl hebben we om deze reden een lijst samengesteld met drie soorten ongedierte die je in de badkamer kan tegenkomen. De ongediertebestrijders geven ook advies hoe je de beestjes kunt bestrijden.

Latrinevliegjes

Latrinevliegjes staan ook wel bekend onder de namen vochtvliegjes en rioolvliegjes. Het woord latrine betekent openbaar toilet. Deze onfrisse naam hebben de vliegjes te danken aan het feit dat zij vaak uit toilette tevoorschijn komen. Zij leven namelijk voornamelijk in rottend organisch materiaal dat bijvoorbeeld in rioleringsbuizen voorkomt. De aanwezigheid van de kleine insecten kan daarom duiden op een probleem met een kapotte afvoer. Doordat afvalwater van douche, wasbak of wc niet naar behoren wordt afgevoerd zullen vuilresten in de afvoerbuizen ophopen. Hierin nestelen de latrinevliegjes zich en leggen zij eitjes. Een manier om het ongedierte te bestrijden is het oplossen van het probleem met de afvoer.

Kakkerlakken

Weinig beestjes geven mensen zo’n akelig gevoel als kakkerlakken. De insecten worden door iedereen als vieze beesten gezien. Dit is ook enigszins wel terecht want kakkerlakken kunnen ziekten en bacteriën overbrengen naar de plaatsen waar zij zich bewegen. De zwarte nachtelijke kruipers houden van warme plekken. Om deze reden zullen ze vaak in badkamers gesignaleerd worden. Ze houden zich bijvoorbeeld schuil in het afvoerputje van de douche en komen ’s nachts naar buiten op zoek naar voedsel. Vroegtijdig bestrijden is zeer belangrijk want kakkerlakken kunnen zich snel voortplanten. Zorg er ten eerste voor dat de beesten geen voedsel kunnen vinden door grondig schoon te maken. Bestrijding is daarnaast ook mogelijk met een insectenspray en door voor een koude temperatuur in de badkamer te zorgen.

Zilvervisjes

Zilvervisjes tref je vrijwel uitsluitend in badkamers aan. Deze insecten houden van vochtige plekken en de badkamer is dan ook een plek waar zij goed kunnen gedijen. De condens die vrijkomt bij het douchen zorgt ervoor dat in de gehele badkamer sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Dit zorgt ook voor schimmelvorming in kieren en spleten. Bijvoorbeeld in het voegwerk tussen de tegels. Deze schimmels is waar zilvervisjes zich mee voeden. Om schimmel en zilvervisjes geen kans te geven in de badkamer moet er voor een goede ventilatie gezorgd worden. Als er geen ramen in de kamer opengezet kunnen worden zorg dan voor een badkamerventilator.