Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Een lekkage in de badkamer opsporen

Een lekkage in de badkamer opsporen

In de badkamer gebruiken we op meerdere manieren water. Het is dan ook een plek in huis waar een lekkage kan voorkomen. Deze kan gesignaleerd worden door vochtige plekken op muren en plafonds die zich onder de ruimte bevinden of in de badkamer zelf. Doordat er verschillende toepassingen zijn die water verbruiken kan het soms moeilijk zijn om de oorzaak van het probleem vast te stellen. Is dit de wasbak, douche, badkuip of wc? Een lekkage in de badkamer opsporen is een taak die je het beste aan een specialist uitbesteedt. De professionals van lekdetectiecentrale.be kunnen dit voor je doen.

Verstopte afvoer

Een lekkage als gevolg van een verstopte afvoer is een probleem waar je het minst graag mee geconfronteerd wilt worden in de badkamer. Het gaat hierbij namelijk om afvalwater dat lekt en dit gaat vaak gepaard met stank. Meestal zijn deze lekkages wel makkelijk op te sporen. Wanneer je namelijk ziet dat het water uit de douche, wasbak of wc niet meer snel genoeg afvoert is de oorzaak van het probleem snel vastgesteld. Je kan zelf trachten om de verstopping op te lossen. In de meeste gevallen zal een ontstopper echter niet genoeg zijn. Een professional in het detecteren en oplossen van verstoppingen heeft hier speciaal gereedschap voor paraat.

Lekkage waterleiding

Mocht er in de badkamer sprake zijn van een lekkage als gevolg van een lekkende waterleiding dan is professionele lekdetectie zeker vereist. De waterleidingen lopen namelijk door muren en vloeren. Waardoor dit de moeilijkste lekkages zijn om op te sporen. Om vast te stellen waar de bron van de lekkage zich bevindt kan je niet lukraak in tegels gaan hakken. Het repareren van de vloer- en wandtegels in de badkamer zal een kostbare aangelegenheid worden. Een specialist in het detecteren van lekkages kan professionele detectieapparatuur gebruiken waardoor het onnodig hakken in tegels niet noodzakelijk is.

Beschadigd tegelwerk

De kosten voor het inhuren van een lekkage detectiespecialist zijn te rechtvaardigen wanneer je hiermee kan voorkomen dat onnodig in tegels gehakt wordt. Vloer- en wandtegels zijn namelijk duur om te repareren. Het tegelwerk kan echter ook de oorzaak zijn van de lekkage. Door het nemen van douches zal veel vocht als gevolg van condensatie in de badkamer ontstaan. Als de voegen of het kit tussen tegels beschadigd is dan kan hier water doorheen lekken. Als dit probleem lange tijd onopgemerkt blijft zal het water door de tegels door wanden en vloeren heen sijpelen en is er dus sprake van een lekkage.