Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Hoe kun je een verstopt riool tegen gaan?

Hoe kun je een verstopt riool tegen gaan?

Laten we eerlijk zijn: niemand zit te wachten op een verstopt riool. Toch is het makkelijker te voorkomen dan de meeste mensen denken. In dit artikel vertellen we jou wat de oorzaken zijn van een verstopt milieu en hoe je deze het beste kunt oplossen. Daarbij geven we tips voor het voorkomen van een verstopt riool. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij verschaffen.

Spoel niet van alles het putje door

Het klinkt misschien heel logisch maar het is niet verstandig om van allerlei dingen door het putje heen te spoelen. Doe je dit wel dan bestaat er een grote kans dat het riool een keer verstopt raakt. Als je eens een kijkje komt nemen in het riool sta je er van versteld wat er allemaal door het putje heen gespoeld wordt. Probeer daarom goed na te denken wat je door het putje gooit – dit gooit voor het putje in de douche, de goot, het toilet en ga zo nog maar even door. Al dit water en alles wat er nog meer mee komt, komt uiteindelijk in het riool terecht.

Daarbij is het verstandig om haren uit het douche putje te verwijderen. Dit kun je het beste eens in de week doen, zeker wanneer er veel mensen met lang haar bij jou in huis wonen. De dingen die we allemaal zeggen klinken misschien heel logisch, maar toch zijn dit nog steeds de grootste oorzaken van verstoppingen.

Wat te doen bij een verstopt riool?

In de meeste gevallen kun je bij een verstopt riool niet veel meer dan het bellen van een loodgieter. Deze helpt jou met het ontstoppen van het putje. De tarieven kunnen per loodgieter flink verschillen en daarom is het verstandig eerst de prijzen te checken, voordat je met iemand in zee gaat. Meer weten over riool ontstoppen of verstopping Utrecht?