Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Hoe verwijder je schimmel in je badkamer?

Hoe verwijder je schimmel in je badkamer?

Schimmel komt voor in badkamers die erg vochtig zijn. Dit gebeurt natuurlijk in iedere badkamer want het is de ruimte in huis waar we onszelf wassen. Als de luchtvochtigheid echter voor lange tijd in de badkamer blijft hangen dat is schimmelvorming op den duur onvermijdelijk. Het kan iedereen overkomen. Zelfs als er regelmatig gelucht wordt en de badkamer van een ventilator is voorzien. De vraag die dan overblijft is. Hoe verwijder je schimmel in je badkamer?

De vorming van schimmel in de badkamer stoppen

Schimmels ontstaan door schimmelsporen die overal om ons heen in de lucht zweven. Schimmelvorming ontstaat echter pas wanneer de sporen een plek hebben gevonden met een zeer hoge luchtvochtigheid. De badkamer is een zeer geschikte plek voor hen om zich in een vliegensvlug tempo te vermenigvuldigen. De vorming van schimmel in de badkamer kan je stoppen door de luchtvochtigheid omlaag te halen. Dit betekent de badkamer goed luchten en eventuele lekkages oplossen. Soms is dit echter niet eens meer voldoende om de groei van schimmels in de badkamer een halt toe te roepen.

Ongediertebestrijding voor hardnekkige schimmels

Op badkamertegels is schimmel makkelijk te verwijderen. Zeker als het gladde keramiek tegels zijn kan je de schimmel vaak simpel met een doek verwijderen. Tussen de voegen en op het plafond is de verwijdering van schimmel een stuk lastiger. Aan deze oppervlakken hechten de micro-organismen zich vast. Het kunnen enorm hardnekkige schimmels zijn waarbij je professionele hulp nodig hebt om deze te verwijderen. Een ongediertebestrijding kan je dan helpen. Deze in de omgeving van Haarlem bijvoorbeeld. Het verwijderen van schimmel in je badkamer is namelijk in veel opzichten te vergelijken met het bestrijden van ongedierte. De ongediertebestrijder zal bestrijdingsmiddelen op de schimmel aanbrengen waardoor deze niet overleeft en uiteindelijk uit de badkamer verdwijnt.

Bron: https://debestrijdingsbrigade.nl