Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Lekkende wasbak in de badkamer

Lekkende wasbak in de badkamer

Een lekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen, wat niet geheel voor niets is. Over het algemeen is de bron van een lekkage erg lastig te achterhalen, waardoor u de lekkage zelf niet direct kunt verhelpen. Daarbij gaat een lekkage vaak gepaard met een uiterst vervelende waterschade, bijvoorbeeld in de vorm van schimmelplekken op muren en plafonds. Een lekkage kan op tal van verschillende plekken voorkomen in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage onder uw dakbedekking, een lekkage rond leidingen of de afvoer, of bijvoorbeeld een lekkage rond de wasbak in de badkamer. Om een lekkage te verhelpen kunt u de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt inschakelen.

Verhelpen van een lekkende wasbak


Met de hulp van een loodgieter kunt u een lekkende wasbak binnen een korte tijd verhelpen. Een loodgieter beschikt over speciale apparatuur, waarmee de bron van een lekkage vaak snel gevonden is. Zodra de bron van een lekkage getraceerd is, kan de loodgieter de lekkage verhelpen met een passende oplossing. Soms is het voldoende om een leiding of afvoer te voorzien van een klein rubberen ringetje om een spleetje of gaatje af te dichten, in andere gevallen zal een deel van de leiding vervangen moeten worden. Het is erg lastig om dergelijke werkzaamheden zelf uit te voeren, zeker als u hier weinig of geen ervaring mee heeft.

Vaak zal de bron van een lekkende wasbak op een toegankelijke plek zitten, bijvoorbeeld aan de onderzijde van de wasbak. Hier lopen leidingen en de afvoer, waar al snel spleetjes of kleine gaatjes in kunnen ontstaan als deze niet op de juiste manier worden aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan de speling die kan ontstaan rond de aansluiting van twee leidingstukken. In andere gevallen zit de bron van een lekkage op een minder toegankelijke plek, bijvoorbeeld ergens in de muur rond waterleidingen. Het is niet altijd mogelijk om de lekkage van buitenaf op te lossen in dit geval.

Een lekkende leiding afdichten


Sommige woningbezitters kiezen ervoor om de lekkende leiding of afvoer onder een wasbak zelf af te dichten met een speciaal type tape. Hoewel dit een degelijke tijdelijke oplossing is, biedt dit niet de gewenste stabiliteit voor een langere tijd. Schakel daarom altijd de hulp van een loodgieter in om de lekkage te verhelpen.