Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Nieuwe woning, wat doe je met de muren?

Nieuwe woning, wat doe je met de muren?

Wanneer mensen gaan verhuizen naar hun nieuwe woning dan willen ze vaak veel veranderen aan hun nieuwe woning. Een van de punten waar de meeste mensen tegen aanlopen bij hun nieuwe woning is de kleur van de muur, of de kleur van de muur. Dit komt vaak door de staat van het behang of door dat de kleur van het behang de mensen niet aanstaat. Dit is niet zo verwonderlijk omdat smaken van mensen nu eenmaal verschillen. Het positieve voor jou is dat de meeste behangwinkels een uitgebreid assortiment van behang in allerlei kleuren, materialen en maten. Het nadeel hiervan is dat je door de ruime keus van behang vaak niet meer weet wat je moet gaan kiezen. Het is hierom verstandig om van tevoren een impressie van de verschillende behangsoorten op het internet op te doen. Hierdoor weet je een beetje wat je kunt verwachten en kun je alvast een begin maken met de selectie van de verschillende soorten behang. Heb je geen flauw idee uit welke soorten behang je moeten gaan kiezen, lees dit artikel dan verder want er zullen een paar soorten behang worden toegelicht.

Simplexbehang

Heb je door de aankoop van je huis niet veel geld meer te besteden dan kun je kiezen voor simplexbehang gaan kiezen. Dit behang is namelijk een van de goedkoopste varianten die op de markt aanwezig is, dit heeft te maken met dat het behang maar bestaat uit een laag behang. Het nadeel van simplexbehang is dat als je niet-egale muren behangt met dit soort behang dat dit gelijk te zien is. Als oplossing hiervoor kun je kiezen voor een alternatief namelijk duplexbehang.

Duplexbehang

Bij een niet-egale muur is het gebruik van duplexbehang aan te raden, de dikte van duplexbehang bestaat namelijk uit 2 lagen papier. Hierdoor worden de contouren van een niet-egale muur weggewerkt waardoor de slechte bouw van de muur wordt gecamoufleerd.

Andere soorten behang

Als je toch niet overtuigd bent van de genoemde soorten behang dan kun je ook nog kiezen voor andere soorten behang zoals 3d behang, kinderbehang of fotobehang. Keuze genoeg dus!