Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Overstappen energie is zo geregeld

Overstappen energie is zo geregeld

“Geef mij eens een goede reden om over te stappen naar een andere energieleverancier”, zei mijn stokoude moeder toen ik het onderwerp aansneed. Nu moet ik een slim antwoord geven dacht ik, want mijn moeder houdt niet van veranderingen. “Wat goed is moet je goed laten en niet veranderen”’ was haar regel. Ik antwoordde haar, dat ze dan geld over kon houden en haar kleinkinderen extra kon verwennen met cadeautjes. Dat was een schot in de roos! Het werk online, het vergelijken en de uiteindelijke overstap heb ik voor haar gedaan. Haar vaste lasten gingen omlaag en de kleinkinderen werden extra verwend.

De vele vaste lasten met een eigen bedrijf

Run jij je eigen bedrijf? Dan zul jij zeker te maken hebben met hoge vaste lasten. De energiekosten behoren daar ook toe. Natuurlijk wil jij dat je personeel er warmpjes bij zit tijdens haar werkzaamheden op kantoor, maar liever betaal jij daar niet de hoofdprijs voor. Je kunt ook voor minder geld behaaglijk warm zitten. Ga op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Zorg ervoor dat jij de prijs van je energie omlaag brengt. Het kan je per maand veel euro’s opleveren. Zoek jij naar zakelijk energie vergelijken? Ook daarop zul jij verbaasd staan van de energietarieven en hoeveel het voor jou goedkoper kan. Investeer wat tijd om een en ander op te zoeken en maak de juiste overstap. Natuurlijk kun jij naast het overstappen naar een goedkopere energieleverancier je personeel er ook op attenderen om geen energie te verspillen.

Een nieuw contract, variabel of vast?

Je bent op zoek gegaan naar energietarieven, je hebt deze vergeleken met wat je nu betaalt en bent tot de conclusie gekomen dat je bij een andere energieleverancier een stuk goedkoper uit bent. Je maakt uiteraard de overstap. Waar je nog niet helemaal uit bent is de vraag of je het nieuwe contract met een vaste looptijd of met een variabele looptijd wilt afsluiten. Dit is een heel persoonlijke keuze. Is het nieuwe tarief voor een langere looptijd erg laag dan is het aantrekkelijk om dit voor een bepaalde periode vast te zetten. Je bent er dan voorlopig van verzekerd dat je niet meer hoeft te gaan betalen voor je energie. Bij een variabel contract “dans” je mee met de tariefwijzigingen en heb je minder zekerheid in de toekomst. Daar staat wel tegenover dat de prijs van deze energie lager is. Dus neem jij de gok, dan zet je niets vast, wil jij meer zekerheid en is de prijs erg laag dan zou je voor een meerjarig contract kunnen kiezen.

Besparen met een dubbele meter

Door het vergelijken van energie en de overstap te maken naar een goedkopere aanbieder als jij teveel betaalt, bespaar je per jaar vele euro’s. Maar je kunt ook op een andere manier energie besparen. Je zult nu denken, ja, door zuinig en verstandig om te gaan met gas, water en licht, wat ook nog eens goed is voor het milieu. Prima, dat klopt, maar er is nog een manier. Met een dubbele meter kun je namelijk ook op je energierekening besparen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is bewust worden van de tijd waarop jij apparaten aanzet. Met een dubbele meter heb je twee tarieven: dagtarief en nachttarief. Wanneer het nachttarief ingaat dien je na te vragen bij de leverancier, omdat dit niet overal hetzelfde is. Nachttarief is goedkoper. Zet in geval van een dubbele meter je wasmachine in de avonduren aan. In 2015 wordt er in elk huis in Nederland een slimme meter geplaatst. Wanneer ben jij aan de beurt? Dat zul je nog niet weten, maar elk huis wordt daarvoor bezocht. De slimme meter gaat ervoor zorgen dat je nog bewuster met energie om kunt gaan. De netbeheerder informeert tijdig wanneer de slimme meter wordt geplaatst. De slimme meter is een digitale meter, waardoor op afstand uw meterstanden uitgelezen kunnen worden. Dus nooit meer geschatte standen, je hoeft geen standen meer door te geven en elke 2 maanden een overzicht van het verbruik, waardoor je goed op de hoogte blijft.