Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Re-use designwedstrijd voor studenten

Re-use designwedstrijd voor studenten

Wat voor een creatieve herbestemming kun je bedenken voor 100.000 meter gordijnstof? Met deze vraag daagt de internationale gordijnenfabrikant, A House of Happiness, studenten uit om de ultieme oplossing te bedenken voor de meters stof die het bedrijf jaarlijks overhoudt uit productie.

Met de wedstrijd ʻRe-useʼ, krijgen designstudenten uit verschillende disciplines de mogelijkheid om bekendheid te verwerven binnen de industrie. Een vakjury bestaande uit textiel- en ontwerpspecialisten beoordeelt de inzendingen op originaliteit, uitvoerbaarheid, creativiteit en passie voor textiel. Bovendien maken de winnende ontwerpen kans om in productie genomen te worden, zijn er geldprijzen beschikbaar en vindt er een expositie plaats in het pas geopende Fries Museum in Leeuwarden.

Johanna Jorritsma, directeur A House of Happiness: ʻWij zijn een erkend leerbedrijf dat jaarlijks veel met studenten werkt. Zo hebben al onze afdelingen stagiaires en voeren designstudenten hier opdrachten uit. Wij proberen leerlingen uit te dagen om creatief met stoffen om te gaan, maar ook worden wij graag verrast en uitgedaagd met mooie ideeën. De Re-use wedstrijd bouwt voort op deze gedachte; we kunnen allemaal van elkaar leren.ʼ

Afval? Re-use!
Met 120 medewerkers per jaar maakt het bedrijf meer dan 250.000 gordijnen en leveren zij meer dan 3.000.000 meter stof voor gordijnen. Jaarlijks houdt het bedrijf meer dan 100.000 meter stof over uit productie. Jorritsma: ʻZonde om al die mooie meters stof weg te gooien! Daarom produceren wij zelf de ʻhappy bottle coversʼ van de reststoffen om te gebruiken als promotieartikel.
Maar wij staan open voor andere ideeën. Wij zijn vakmensen met een passie voor textiel en zien graag dat al het materiaal dat wij produceren zinvol gebruikt wordt.

Creatieve studenten
Elke student die ingeschreven is bij een MBO- of HBO-opleiding op het gebied van textiel, mode, interieur, design, architectuur, styling en ontwerp, kan meedoen aan de Re-use designwedstrijd. Per persoon kan men maximaal vijf meter stof opvragen om een voorbeeld te maken. Voorwaarde voor het design is dat het nog niet op de markt mag zijn, alleen zelfbedachte ontwerpen zijn toegestaan.

Prijzen
A House of Happiness looft drie geldprijzen uit en drie aanmoedigingsprijzen, te weten: € 2500,-, € 1000,- en € 500,- en drie sets gordijnen van maximaal € 450,-. A House of Happiness streeft ernaar om één of meerdere winnende ontwerpen in productie te nemen, afhankelijk van de winnende ontwerpen. De mooiste inzendingen zullen in de maand november te zien zijn via de social mediakanalen van de gordijnenfabrikant en in een tentoonstelling in het Fries Museum.

De tentoonstelling is onderdeel van het symposium "Bouwen aan de circulaire economie in Fryslân". Op 1 november staat het hergebruik van afvalstoffen als grondstof voor nieuwe producten centraal. Overheden, ondernemers en belangenorganisaties zoeken naar oplossingen om grondstofkringlopen te sluiten.

Deelnemende scholen
Scholen die zich nu al hebben ingeschreven zijn onder andere de Saxion Academie Creatieve Technologie in Enschede, Noordelijke hogeschool Leeuwarden, Jan des Bouvrie Academie Deventer, Summa Fashion in Eindhoven, Willem de Kooning Academie in Rotterdam, ROC van Twente in Enschede, Rijnijssel Fashion & Design Support in Arnhem, Koning Willem I College in 's- Hertogenbosch, Friesland College Styling & design in Leeuwarden, HM College in Rotterdam en Amsterdam.

Tot maandag 28 oktober kunnen studenten hun ontwerp met de reststoffen insturen. De winnaars worden op 1 november bekendgemaakt.

www.ahouseofhappiness.com

House_of_Happiness


happy_bottle