Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Rooming geeft tips over het inrichten van een kleine badkamer

Rooming geeft tips over het inrichten van een kleine badkamer

Vaak is de badkamer de kleinste kamer van het huis. Wanneer je als student in een niet groot studentenhuis woont, is de badkamer dus nog kleiner. Toch wil je je fatsoenlijk kunnen wassen en afdrogen in je huis. Met bepaalde slimmigheidjes kan je je badkamer groter laten ogen en natuurlijk ook meer ruimte overhouden. Hieronder zullen wij van Rooming een aantal van deze punten met je bespreken.

Slim omgaan met de ruimte die je hebt

Wanneer je een kleine badkamer hebt moet je, vanzelfsprekend, slim omgaan met de ruimte die je hebt. Je zal goed moeten nadenken over waar je de handdoeken en andere toiletspullen zal plaatsen. Een voorbeeld van slim omgaan met de ruimte is het gebruik van een glazen wandje in plaats van een muurtje om de douchecabine te scheiden. Die kan je nog efficiënter maken door het glas op scharnieren te zetten zodat je deze ook nog kan draaien voor nog meer ruimte. Inbouwkasten zijn ook de ideale oplossing om het optimale uit je ruimte te halen

Maak gebruik van lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte kleuren zal je badkamer ruimer lijken dan wanneer veel donkere kleuren gebruikt in je badkamer. Gelukkig wordt er standaard in badkamers al veel met wit gewerkt waardoor dit geen lastig pakket hoeft te zijn.

Wat heb je nodig en wat niet

Je zult keuzes moeten gaan maken tussen wat je wel nodig gaat hebben en wat niet. Hoe vaak zit je nou eigenlijk in bad? Zijn twee wasbakken wel echt nodig? Deze dingen zijn tegenwoordig een beetje standaard geworden in badkamers, maar vaak worden ze bijna niet gebruikt, overbodige luxe dus. Dit is misschien niet het leukste klusje dat er is, maar zal je zekerweten een hoop ruimte opleveren.