Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Zonnepanelen vs. Zonneboilers

Zonnepanelen vs. Zonneboilers
In de gemiddelde Nederlandse woonwijk vindt je nog veel vrije ruimte op daken van woonhuizen en dat is zonde! Al deze ruimte zou benut kunnen worden voor zonnepanelen of voor zonneboilers! Deze twee systemen zijn toepasbaar op platte daken maar ook op schuine daken met een hellingshoek van tussen de 30 en 45 graden. Bedenk u eens hoeveel energie dit zou besparen als elk woonhuis in Nederland de ruimte op het dak goed zou benutten.

De terugverdientijd op Zonnepanelen is korten dan die voor Zonneboilers. Mede hierdoor zijn Zonnepanelen momenteel erg populair onder consumenten en wordt de Zonneboiler een beetje over het hoofd gezien. Zonnepanelen leveren puur elektrische energie voor in huis terwijl een Zonneboiler zorgt voor warmte in huis. Een zonneboiler levert tot wel 4x zoveel energie op als zonnepalen! Maar dit zijn niet de enige voordelen, zo zijn ze:

- minder gevoelig voor schaduw dan zonnestroom systemen.
- relatief eenvoudig qua technologie.
- interessant omdat ze de efficiëntie van een gesloten warmtepomp systeem verhogen.
- toepasbaar voor warm kraanwater, maar ook als voorverwarmer van water voor de cv-ketel.

Naast de voordelen is het ook nodig om een aantal nadelen op te noemen. Allereerst en vaak ook de belangrijkste voor consumenten is de terugverdientijd. Deze is aanzienlijk langer dan bij zonnepanelen. Dit komt mede omdat zonneboilers het meeste werken als de warmte vraag het hoogst is namelijk; de winter. Terwijl de elektriciteit van Zonnepanelen het hele jaar nodig is.

Soorten zonneboilers

Voor de consument zijn er 3 verschillende zonneboilers die alleen warm water leveren dat zijn namelijk de: Standaard boiler, Compacte boiler en de CV-Zonneboiler. Het grootste verschil zit hem in de inhoud van de boiler en de naverwarmer. Als je naast water ook de woning wil verwarmen heeft u een zonneboilercombi nodig. Die wekt het beste warmte op als deze via vloer of wandverwarming door het huis wordt verspreid.

Mocht u interesse hebben in een van deze systemen kijk dan eerst goed welke van de systemen het meeste voordelen voor u heeft. Lees jezelf goed in en neem een wel overwogen keuze. Kijk ook altijd eerst goed naar uw verbruik en wat het u gaat opbrengen op langere termijn.