Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Aquaconcept douchecabine

Aquaconcept douchecabine

Met de lancering van zijn nieuwe 'StyleConcept' op Batibouw 2013 bevestigt Aquaconcept zijn reputatie als innoverende producent van op maat gemaakte profielloze, glazen doucheconcepten. De Belgische badkamerspecialist introduceert nu een nieuwe glazen douchedeur met een liftsysteem in de hoekige designscharnieren zelf, waardoor de waterdichtheid en dus ook het onderhoudsgemak compleet is.

Door het liftsysteem kunnen de rubberen dichtingen aan de scharnieren doorlopen over de hele hoogte van het glaspaneel. Onderaan sleept de rubberen dichting niet meer, waardoor slijtage vermeden wordt en de waterdichtheid onderaan ook optimaal is. Onderaan of langs de zijkanten wordt sowieso nooit een aanvullend profiel geplaatst maar een bijna onzichtbare afdichting, wat de designlook bevordert.

De douchecabines en –deuren zijn leverbaar met een glasdikte van 6 of 8 mm waarop de 2 scharnieren bevestigd worden. Bij een glasdikte van 8 mm zijn de scharnieren verzonken, het zogenaamde 'flat' scharniersysteem. Het voordeel van de verzonken scharnieren is dat je de binnenkant van de glazen douchepanelen met één veeg van de spons of raamwisser kan reinigen.

Alle scharnieren tussen de glaspanelen alsook de scharnierhoeken in de muur hebben bovendien een instelbaar nulpunt waardoor ze ook waterdicht kunnen sluiten tegen muren die niet loodrecht staan of die afgeschuind zijn. Voor afgeschuinde muren dient overigens geen meerprijs betaald te worden bij het op maat slijpen van het glas. Op vraag kunnen foto's of tekeningen in de glaspanelen gelaserd worden.

StyleConcept_douchecabine