Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Een opleiding in de bouw volgen?

Een opleiding in de bouw volgen?

Een opleiding in de bouw volgen?
Werken in de bouw wordt vaak gezien als een zwaar beroep en hierdoor neemt de populariteit van de branche af onder de jongeren. Om te kunnen werken in de bouw moet je goed opgeleid worden zodat je het vak waarin je wilt werken helemaal onder de knie krijgt.
Werken in de bouw is nogal een brede term, want je kunt er in principe veel verschillende dingen mee bedoelen. Zo kun je timmerman, houtbewerker, schilder, tegelzetten, metselaar, meubelmaker of bijvoorbeeld interieurbouwer.
Omdat er zoveel richtingen in de bouw zijn zijn er ook veel specifieke vakopleidingen. De meeste opleidingen in de bouwsector zijn praktijkgericht zodat je door te oefenen het vak leert. Natuurlijk wordt er ook theorie gegeven, dit kun je vaak meteen toepassen in de praktijk tijdens je stage of de praktijkvakken op school.

BBL
Veel bouwopleidingen worden door midden van een Beroeps Begeleidende Leerweg aangeboden. Dit betekent dat je tijdens de opleiding deeltijd op school zit en de rest van de dagen werkzaam bent als leerling binnen een bedrijf in de branche van je opleiding. Wanneer je bijvoorbeeld de opleiding tot tegelzetter bij Bouwopleiding Zuid West volgt ga je één dag per week naar school en ben je vier dagen per week werkzaam bij een bedrijf wat tegelwerk zet. Op deze manier leert de leerling snel de theorie, maar ook het vak in de praktijk. Daarnaast kan de leerling zo wennen aan de bedrijfssfeer binnen de sector.

Opleidingen
Er zijn vele verschillende opleidingsmogelijkheden in de bouw, door het hele land kun je bouwopleidingen volgen. Bouwopleiding Zuid West is hier een voorbeeld van in het Zuiden van het land. Bouwopleiding Zuid West is opgericht voor en door bouwondernemingen. Er zijn op dit moment ongeveer 150 bouwbedrijven aangesloten bij dit bouwopleidingsinstituut. Dit kunnen zowel grote als kleine bouwbedrijven zijn. Wanneer je een opleiding kiest is het belangrijk om te kijken of er voldoende bouwbedrijven samen werken met de opleider, zodat je zeker weet dat er voldoende werkplekken beschikbaar zijn.