Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Glazen douchedeuren; de trend in de badkamer

Glazen douchedeuren; de trend in de badkamer

De badkamer is een ruimte die we dagelijks gebruiken. Het is een persoonlijke ruimte, waar soms even snel de tanden worden gepoetst of er een ontspannende douche kan worden genomen om op te knappen. Een aantrekkelijke badkamer kan het juweel in huis zijn. Naast het interieur is een douche onontbeerlijk. Om de badkamer smaakvol in te richten, is het plaatsen van glazen douchedeuren een stijlvolle en praktische toevoeging. Glazen douchedeuren van De Glaskoning zijn de badkamer trend voor een eigentijdse look.

Populariteit

Douches worden gezien als cruciaal element in de badkamer. Deze faciliteit is te vinden in haast alle huishoudens. Ook de inloopdouche wint aan populariteit. Douches zijn functioneel en praktisch, daarnaast verlenen ze comfort. Door de populariteit aan douches is er ook meer keuze met betrekking tot modellen en variaties. Zo is een glazen douchedeur gunstig, omdat het een afgebakende ruimte vormt, zonder dat er een visuele blokkade ontstaat. De badkamer blijft zo transparant. Een douchecabine is vaak veel gedoe, terwijl een glazen douchedeur een betaalbaar en luxe alternatief is. Tevens is het ook veel stijlvoller dan een douchegordijn.

Keuzemogelijkheden

Een glazen douchedeur werkt dus uitstekend als afsluiter van een douchecabine of doucheruimte. Echter biedt de deur ook een prettig aanzicht en is in te voegen bij elke interieurstijl. De deuren zijn leverbaar in verschillende modellen. Tegenwoordig zijn er draaideuren, nisdeuren, pendeldeur, vouwdeur en schuifdeuren te vinden. Ook is de afwerking verschillend. Je kunt kiezen voor doorzichtig glas of bijvoorbeeld een matglazen deur. Het voordeel van een transparante afwerking is dat de badkamer ruimer oogt. Kleinere badkamers zijn hier enorm mee geholpen.

Veiligheid & onderhoud

Een glazen douchedeur heeft onderhoud nodig, net als alle andere meubels en faciliteiten in de badkamer. Dit komt door de mate van vocht die aanwezig is in deze ruimte. Het beste is om het glas regelmatig droog te trekken met een glaswisser na een douchebeurt. Het is ook mogelijk de douchedeur te voorzien met een speciale coating, waardoor vuil zich minder snel hecht. De kwaliteit van veel douchedeuren is erg hoog. Zo zijn de deuren gegarandeerd veilig. Dit komt bijvoorbeeld doordat veel deuren gemaakt zijn van thermisch gehard glas. Dit betekent dat wanneer er iets mis zou gaan met de deur, deze verbrijzelt in minuscule stukjes. Zo worden glasscherven vermeden. De glazen douchedeur vormt de schitterende afwerking van een badkamer en is daarnaast de praktische uiting van het hebben van een waterbarrière. Door de vele mogelijkheden rondom maat, vorm, afwerking en soort is de glazen douchedeur de badkamer trend van doorslaggevende waarde.