Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Welkom in de wereld van Fantini

Welkom in de wereld van Fantini

Vanaf 1 april 2012 wordt het Italiaanse merk Fantini in Nederland exclusief geïmporteerd door Burgmans Sanitair BV. Fantini is een Italiaanse kranenfabriek die opereert op het hoogste designniveau, met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Het programma omvat verschillende series kranen en accessoires voor badkamer en keuken. Naast dit programma is er ook het AboutWater concept. AboutWater is een samenwerking tussen Fantini en Boffi, gebaseerd op het creëren van een nieuwe collectie kranen met een modern en elegant design. Meer informatie is te vinden op www.aboutwater.it.

Als familie en bedrijf is Fantini gevestigd in Pella, nabij het Italiaanse Ortameer. In dit kleine, zeer bijzondere dorp, wat menigeen zou omschrijven als “in the middle of nowhere”, is water een belangrijk element en producten zijn hier gecreëerd voor het dagelijks leven, om stromend water naar de huizen te brengen. Dankzij de capaciteit en kennis van Italiaanse producten, worden de Fantini kranen vanuit dit kleine dorp wereldwijd verspreid naar o.a. Sjanghai, Sidney, New York, Buenos Aires en Kaapstad.

Het Fantini-assortiment wordt in Nederland aangeboden door trouwe Fantini-dealers, waarbij 5 jaar garantie wordt gegeven. Kranenfabrikant Fantini heeft al vele awards en prijzen in ontvangst mogen nemen, zoals:

• ADI Special Mention 2011 (Acquapura inbouw)
• Frankfurt ISH Design Plus 2011
• Design Price Ideo Bain 2006 (Acquatonica doucheglijstang)
• ADI Design Index 2005 (Acquatonica doucheglijstang)
• ADI Design Index 2004 (Plano Collection)
• Frankfurt ISH Design Plus 2003 (Zen doucheglijstang).

De fabriek introduceerde in 1977 de ” I Balocchi “ collectie, de eerste gekleurde (lakcoating) kranen voor in de badkamer. ” I Balocchi “ werd een icoon van een nieuwe generatie van gekleurde kranen. De oude “Calibro” kraan is overigens te vinden in het Art Museum of New York and Chicago. Fantini is altijd op zoek naar interessante samenwerkingen met ontwerpers zoals Enzo Mari, King & Miranda, Thun & Antonio Rodriquez, Franco Sargiani, Giampaolo Benedini, Giovanna Talocci Design, Angeletti & Ruzza, C&P en Birgit Lohmann - Designboom

Fantini kranen worden rechtstreeks aan de dealers geleverd. Kijk voor meer informatie op www.fantini.nl 

Fantini documentatie