Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

WaterDream badkamervisies

WaterDream badkamervisies

Hoe zal de badkamer van de toekomst er uitzien? Welke nieuwe interpretaties kunnen aan deze ruimte in onze woning worden gegeven? Axor vroeg drie gerenommeerde designers om hun badkamervisies: de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec, Jean-Marie Massaud en de in Milaan wonende Spaanse Patricia Urquiola. Vanuit deze futuristische badkamervisies zijn ondertussen drie collecties voor Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, ontstaan.

Ronan & Erwan Bouroullec
De vraag van Axor WaterDreams naar een radicaal nieuw concept van de badkamer beantwoordden de broers Bouroullec verbluffend onconventioneel: Wie beweert eigenlijk dat in de badkamer alles altijd daar moet zijn waar leidingen en aansluitingen liggen? Ze ontwikkelden een modulair systeem met een maximum aan keuzemogelijkheden voor de klant. De indeling van de mengkranen, het uiterlijk van de oppervlakken: allemaal optioneel, volgens individuele comfortwensen en smaak. De techniek is verborgen achter de wand, ze smelt samen met de architectuur, het resultaat is minimalistisch en bijna gewichtloos. Onder dit motto 'Feel free to compose' ontstond in 2010 ook de collectie Axor Bouroullec, die de gebruiker een tot dan toe ongekende vrije ruimte laat voor oneindig veel, geheel individuele vormgevingsmogelijkheden.

Jean-Marie Massaud
Het consequent aan de natuur gekoppelde principe van Jean-Marie Massauds 'Nature Inspired Design' wil een heel bijzondere plek creëren: in zijn badkamer moet de gebruiker de natuurelementen voelen en in de omgang met water ook emotioneel worden geraakt. De douche wordt bij hem een water gevende wolk, het bad een idyllisch meertje, uit de kranen groeien planchetten waarop kleine lievelingsspullen een plekje vinden. Massauds radicaal nieuwe denken laat de technische aspecten van de badkamer opgaan in een complete enscenering van de ruimte en laat ze haast onzichtbaar worden. In zekere zin bevrijdt hij de badkamer van zijn focus op bedieningselementen – deze verkrijgen bij hem een even poëtisch als praktisch extra nut. Vanuit zijn visie ontstond in 2006 de collectie Axor Massaud.

Patricia Urquiola
De met energie beladen Spaanse, die met haar ontwerpen voor gerenommeerde meubelmerken internationaal succes en onderscheidingen in de wacht sleept, verwezenlijkte in haar Axor WaterDream een badkamervisie tussen techniek en droom: boomachtige kranen en douches, die wel uit een bamboebos lijken te stammen. Fonkelend en kleurrijk gepresenteerd – geanimeerd met vogelgeluiden, kikkers en vlinders. Duidelijk statement van het haast magische ontwerp: de poëtische compositie moet de zintuigen prikkelen. Haar toverbos was een optisch en akoestisch geheel – en de basis voor de latere collectie Axor Urquiola.

Alle afbeeldingen behorende bij dit artikel vindt u in het Badkamer & tegels magazine http://www.badkamerentegels.nl/Badkamer-tegels-magazine/Nummer-2-2/

Hansgrohe documentatie