Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Goedkoop de badkamer verbouwen

Goedkoop de badkamer verbouwen
Een badkamer verbouwen is meestal een klus waarvan de kosten snel kunnen oplopen. Om deze reden wordt de verbouwing van een badkamer door veel mensen lang uitgesteld. Vaak zijn deze mensen al lange tijd niet meer tevreden met het badkamerinterieur maar het vooruitzicht op een langdurige en dure verbouwing weerhoudt hen om hier iets aan te doen. Toch is het niet nodig om jarenlang tegen een badkamer aan te kijken waar je niet tevreden mee bent. Met de volgende manieren kan je veel geld besparen en kan je een badkamer zo goedkoop mogelijk verbouwen.

De juiste tegels kiezen

Goedkoop een badkamer verbouwen komt aan op de juiste keuzes maken. Vaak is het mogelijk om de badkamer slechts gedeeltelijk te verbouwen in plaats van een complete badkamerrenovatie. Wanneer de tegels op vloeren en wanden nog best een tijdje mee kunnen gaan dan is een veel kleiner budget voor de verbouwing nodig. Zijn de badkamertegels toch aan vervanging toe dan kan de juiste keuze voor tegels ook een flinke besparing opleveren. Men kan bijvoorbeeld voor keramische tegels kiezen in plaats van natuursteen. Keramische tegels zijn een stuk goedkoper en kunnen bovendien optisch hetzelfde uiterlijk hebben als natuursteen.

Verlichting in de badkamer

Door de verlichting in een kamer te veranderen kan je een interieur compleet veranderen. Ook de badkamer kan een volledig andere look krijgen wanneer je simpelweg beter gebruikmaakt van de verlichting. Een sombere donkere badkamer kan met de juiste verlichting worden omgetoverd in een lichte en vrolijke ruimte. Hierdoor kan je opeens heel anders tegen de bestaande badkamer aankijken. Bovendien lijkt een goed verlichte ruimte ook altijd groter en meer open. De verlichting in een badkamer vervangen is zodoende een goedkope verbouwing die een groot effect kan hebben.

Kranen en douchekoppen vervangen

De sfeer en ambiance van een interieur hangt meestal af van de kleinste details. Door kleine dingen te veranderen kan een badkamerinterieur er compleet anders uit gaan zien. Een kleine verandering zoals het vervangen van kranen en douchekoppen heeft een groter effect dan de meeste mensen denken. Oude en versleten kranen zorgen ervoor dat het hele interieur van de badkamer er oud en versleten uitziet. Vervang deze kranen en douchekoppen voor mooie, nieuwe en blinkende exemplaren. Dit zal effect hebben op het complete interieur van de badkamer.

Een nieuw badkamermeubel

Opbergruimte in een badkamer is ontzettend belangrijk. Wanneer shampooflessen, handdoeken en haarproducten los door de badkamer slingeren verpest dit grondig het interieur. Badkamermeubels als een opbergkast zijn daarom een essentieel onderdeel van iedere badkamer. Wanneer je deze nog niet in de badkamer hebt staan dan wordt het zeker tijd om voor opbergruimte te zorgen. Ook het vervangen van de oude badkamermeubels voor nieuwe exemplaren is een grote verandering. Om kosten te besparen kunnen deze meubels ook eventueel tweedehands worden aangeschaft.