Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Industriële badkamers

Industriële badkamers

De industriële stijl doet het al jaren heel goed, en dat zal nog een hele tijd zo zijn. Deze stijl is gewoon ideaal voor sfeervol wonen. Het straalt nostalgie en moderne levensstijl uit. In elke kamer kun je heel wat fantasie kwijt. Je zoekt mooie oude spullen uit die je in je woning een nieuw leven geeft. Zo gaat het ook met je industriële badkamer. Dit is een zeer belangrijke plaats in je huis. Je vertoeft er heel vaak: 's morgens en 's avonds voor een snelle douche bijvoorbeeld. Maar ook overdag zijn er heel wat mensen die gewoon willen genieten en wat tijd doorbrengen in de badkamer. Interieurspecialisten besteden hier dan ook veel aandacht aan.

De industriële badkamer: stoer en stijlvol

In een industriële badkamer gebruik je vooral eerlijke materialen: hout, metaal en glas bijvoorbeeld. Daarnaast kies je voor neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit. Laat de oorspronkelijke structuur van het gebouw goed zichtbaar. Zo mogen bakstenen muren gewoon kaal gehouden worden. Werk leidingen niet weg, maar laat ze gewoon op de muur liggen. Behoud betonnen vloeren of oude tegels. Hou het vooral stoer over de hele ruimte.

Oud of nieuw geïnstalleerd: maak je badkamer uniek!

Als je een nieuwe badkamer in de industriële stijl wilt installeren, ga dan op zoek naar oude materialen en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een oude tegelvloer met motieven. Maak een douchecel van oude ramen uit een industrieel pand. Denk daarbij vooral aan de metalen frames die het raam in vakken verdeelt. Kies voor een vrijstaand bad op poten en ouderwetse koperen kranen. Kies voor de muren ouderwetse badkamertegels, ook wel 'metro-tegels' genoemd. Je kent ze wel: die witte rechthoekige tegeltjes met de afgeplatte randen. Dit zijn maar een paar voorbeelden uit het grote aanbod.

Sfeervol wonen is je goed voelen

Maak je badkamer volledig zoals jij het wenst. Je hoeft dit ook niet in een beweging te doen. Beetje bij beetje vind je accessoires om je badkamer mooi aan te kleden. Ben je zelf handig? Dan kun je heel wat accessoires zelf in mekaar steken. Maak bijvoorbeeld een handdoekenrek van oude waterleidingen of steigerbuizen. Vorm een oud rolkastje om tot een kastje voor je wasbak. Denk er ook aan om je verlichting in de industriële stijl te kiezen. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen plekje!