Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

International Toilet Paper Day

International Toilet Paper Day

International Toilet Paper Day op 26 augustus

De Romeinen betrouwden op hun vingers. Later dompelden ze kleine sponsjes in zout water en bonden die aan een stokje. In de Middeleeuwen moest men het stellen met mos, bladeren of oude vodden, terwijl de meer gegoeden schapenwol gebruikten. Er is geen twijfel over dat het originele 'toiletpapier' mijlenver verwijderd is van het hygiënisch product dat wij vandaag gebruiken. Dat zal duidelijk worden op 26 augustus tijdens de 'International Toilet Paper Day'. De hygiënecultuur stopt echter niet bij het papier. Het heeft lang geduurd eer men de volgende stap durfde te nemen: 'wassen in plaats van afvegen' is het nieuwe motto voor de intieme verzorging. Die nieuwe manier van denken - aangemoedigd door de groeiende populariteit van douchetoiletten - is de wereld aan het veranderen.

Revolutionaire toilethygiëne

Terwijl het idee van een toilet met een sproeier en een droogfunctie met warme lucht (zoals het Sensia Arena douchetoilet van GROHE) bij sommige onder ons nog wat wreed in de oren klinkt, is dit in andere culturen helemaal niet het geval. Daar is jezelf reinigen met water na het toiletbezoek even normaal als je handen wassen. Douchetoiletten zijn bijzonder geliefd in Azië. In Japan bijvoorbeeld maken ze 80% uit van alle toiletten. Maar ook in Europa - waar de trend aan het groeien is naar een marktaandeel van vijf procent - zijn er meer en meer consumenten die hun oude gewoontes en het gebruik van toiletpapier opgeven. Daar is trouwens een goede reden voor want water is het meest natuurlijke reinigingsmiddel. Het is niet alleen hygiënischer maar ook beter voor de huid.

Bovendien zijn douchetoiletten niet alleen aangenamer in gebruik, maar ook milieuvriendelijker omdat er geen toiletpapier meer nodig is: een duidelijke zaak voor wassen in plaats van afvegen!