Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Maak van uw badkamer een stijlvolle ruimte!

Maak van uw badkamer een stijlvolle ruimte!

De badkamer is een van de meeste essentiële ruimtes binnen uw woning. U begint de dag met een warme douche in uw badkamer, u poetst er uw tanden voordat u gaat slapen en u neemt hier eens in de zoveel tijd een warm bad om tot rust te kunnen komen. Reden genoeg om uw badkamer zo gezellig mogelijk in te richten! Waarom zou u immers wel aan het interieur van uw woon- en slaapkamer werken, maar de badkamer hierbij overslaan? Er zijn verschillende mogelijkheden om van uw badkamer een stijlvolle ruimte te maken. In dit artikel geven we u graag een aantal handige tips om hiermee aan de slag te kunnen gaan.

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een aantal ervaren loodgieters. Zij waarschuwen mensen dat er bij het verbouwen van de badkamer veel fout kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan leidingstukken die beschadigen, een afvoer die niet op de juiste wijze aangesloten wordt, enzovoorts. Om complicaties op latere momenten te voorkomen is het sterk aan te raden om altijd een loodgieter in te schakelen voor het uitvoeren van grotere verbouwingen in de badkamer.

Zorg voor gezellige verlichting in de badkamer

De verlichting in de badkamer heeft een grote invloed op de sfeer die in deze ruimte hangt. Het is om die reden raadzaam om de verlichting in uw badkamer nog eens een extra keer te bekijken. Veel mensen maken bijvoorbeeld gebruik van conventionele spotjes of gloeilampen, die niet meer van deze tijd zijn. Veel moderner is ledverlichting, waarbij de kleur van de verlichting naar eigen smaak kan worden aangepast. Zo kunt u bijvoorbeeld douchen bij een wit, helder licht en ’s avonds een bad nemen bij romantische rode verlichting. Het installeren van de ledverlichting in uw badkamer is erg eenvoudig en hoeft niet veel te kosten als u bijvoorbeeld kiest voor led-strips. Bij deze strips wordt een handig bedieningspaneel meegeleverd, waarmee u de kleur van de verlichting in kunt stellen.

Niet alleen vinden veel mensen ledverlichting moderner en mooier, ook is de ledverlichting een stuk milieuvriendelijker. De ledverlichting heeft een groter aantal branduren, waardoor dit type verlichting langer mee zal gaan.

Kies leuke accessoires uit voor uw badkamer

Naast de verlichting in de badkamer spelen ook accessoires een bepalende rol. Heeft u momenteel al accessoires in uw badkamer staan? Denk bijvoorbeeld eens na over mooie zilveren kandelaars in de badkamer, of hang leuke accessoires aan de muur. Met accessoires kunt u de sfeer in een ruimte sterk verbeteren, zonder dat u ingrijpende veranderingen door hoeft te voeren. Daarbij zijn accessoires relatief goedkoop, zodat een verandering van uw badkamer niet per definitie veel hoeft te kosten.

Uw muren in de badkamer kunt u opvrolijken met een speciaal soort behang. Dit behang is geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes, waar de badkamer vanzelfsprekend het beste voorbeeld van is. Doordat de vochtbestendigheid van dit type behang, zal het behang niet loslaten als u aan het douchen of badderen bent. Met een of twee stroken behang kunt u het kale karakter van de badkamermuren aanzienlijk verbeteren.

Bron: loodgieteraanhuis.nu