Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Ontwerp je badkamer

Ontwerp je badkamer

Er zijn veel verschillende manieren om je badkamer te ontwerpen. Hieronder staan verschillende tips die jij kunt gebruiken.

Voorbereiden

Voordat je de indeling gaat tekenen en schetsen, heb je uiteraard al een gedetailleerde tekening van de ruimte gemaakt. Let hierbij op de draairichting van de deur, de hoogte van de eventuele vensterbanken en rare hoekjes en koofjes die je misschien in je badkamerruimte tegenkomt. Zodra je deze maten hebt, kun je gaan beginnen.

Wetjes en weetjes

Bij het ontwerpen van je badkamer zijn er wel een paar zaken die je moet weten, en waar je dus rekening mee kunt houden. Zo moet je bijvoorbeeld echt 70 centimeter vrije ruimte hebben voor je wastafel. Als je het te krap tekent, kom je er straks achter dat je elkaar bij de wastafel niet meer kunt passeren, of dat je niet fatsoenlijk naast elkaar kunt staan om je tanden te poetsen. Knus, maar niet handig. Ook onder je schuine dak moet je niet sjoemelen. Houd als stahoogte voor een toilet rekening met een meter of twee. Dit voorkomt dat je ongemakkelijk staat (mannen) of zit (mannen én vrouwen).

Wat zijn je voorkeuren en wensen?

Het belangrijkste van de voorbereiding is misschien wel het nadenken over je toekomstige badkamer. Wat moet er in? Een inloopdouche of juist een stoomcabine? Ga je voor een dubbele wastafel of willen jullie liever twee losse wastafels? Wil je een badmeubel, en zo ja, hoeveel bergruimte heb je nodig in de badkamer? Een ligbad is heerlijk, maar neemt veel ruimte in, terwijl het misschien niet zo vaak wordt gebruikt.

Vloerverwarming is daarentegen lekker, neemt geen ruimte in, en zorgt voor veel ontwerpvrijheid. Wil je een toilet in je badkamer, en waar dan? Muurtjes kunnen de ruimte breken en er voor zorgen dat je niet de hele ruimte in één oogopslag kunt overzien.

Alles op een rijtje?

Dan wordt het tijd om te gaan tekenen. Veel succes en straks veel plezier van je nieuwe badkamer. Als je vragen hebt, of er zelf niet uitkomt, dan is een bezoek aan een badkamerspecialist uiteraard altijd een goed idee. Neem dan wel even de tekening mee…   Voor meer tips kan je gaan naar de website www.wonenwereld.nl