Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Een ruimer ogende badkamer door tegels

Een ruimer ogende badkamer door tegels

Een grote wens van velen; het gevoel van zeeën aan ruimte binnen de ontspanningsplek in huis, de badkamer. De volgende drie praktische tegeltips helpen u de ruimte optisch te vergroten, zodat u niet met de sloophamer aan de gang hoeft om muren eruit te slopen.

1. Tegels in lichte kleuren

Glanzend wit is de meest geschikte tegelkleur om de badkamer groter te doen laten lijken. Wit reflecteert namelijk licht, en hoe lichter de badkamer, des te meer het effect van ruimte voelbaar is. Wilt u liever nog een andere kleur erbij, bijvoorbeeld op de vloertegels, kies dan voor tinten als lichtgrijs of lichtbruin. Zo kunt u net dat beetje extra sfeer aanbrengen in de badkamer.

badkamer_30_x_60

2. XXL-tegels

Grote tegels zijn razend populair. XXL-tegels zijn in staat een ruimte groter te laten lijken, doordat er een minimaal aantal voegen nodig zijn. Veel voegen en kleine tegels maken een ruimte namelijk druk en dit heeft een verkleinend effect. Tegenwoordig is het ook een groot voordeel, dat voegen zeer smal geplaatst kunnen worden; voegen van 2 mm. Kies voor een voeg in de kleur van de tegel en maak van de tegelwand of -vloer een strak geheel. XXL-tegels zijn te verkrijgen vanaf 30 cm tot maar liefst 120 cm. Tip: koop niet té grote tegels, want dit heft het effect juist op. De meest gekozen maat voor de badkamer is 30 x 60 cm als wandtegel en 60 x 60 cm als vloertegel.

3. Horizontale rechthoekige wandtegels

Kies ervoor om rechthoekige tegel te laten plaatsen in een horizontaal legmotief. Zo lijkt de badkamer niet alleen groter, maar ook nog eens breder. De lengte van de tegel mag langer dan de eerder genoemde 60 cm, dit is een kwestie van smaak. Een verticaal legmotief legt de nadruk juist op de hoogte, en dit draagt niet direct bij aan het ruimtelijke gevoel waar we naar op zoek zijn.

Extra tips

De basis van de badkamer is bepalend, maar u kunt meer doen om de badkamer groter te laten lijken:

  1. Kies voor transparante producten: een glazen douchescherm doet een ruimte aanzienlijk groter lijken. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van alle mogelijke ruimte.
  2. Ramen vrij houden: door zoveel mogelijk licht binnen te laten creëert u ruimte. Kies bij inkijk niet voor gordijnen maar voor plakplastic.
  3. Grote spiegel: een waardevolle toevoeging voor de badkamer is een grote spiegel. Dit is niet alleen ontzettend praktisch voor het doen van de haren, maar geeft ook meer diepte aan de badkamer.
  4. Wat vooral niet te doen: teveel accessoires kwijt willen in de badkamer. Dit maakt de ruimte al snel chaotisch, vol en daardoor kleiner. Beperk u tot de praktische accessoires, een hemelsblauwe badmat of een zachtroze tandenborstelhouder, en houd de badkamer voor de rest lekker praktisch. Hoe minder afleiding, des te meer u kunt ontspannen door de rust en ruimte.