Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Lea Ceramiche Bio Select tegels

Lea Ceramiche Bio Select tegels
Na het grote succes van de houtlooktegels van Lea Ceramiche, waaronder de innovatieve versies zoals het prijswinnende Type 32 en de meer traditionele, maar even verfijnde versies, presenteert Lea nu een nieuwe collectie met onderscheidende kenmerken: Bio Select.
 
Lea Ceramiche's technische expertise, innovatieve experimenten en geavanceerde technologieën op het gebied van keramische tegels, vormen de basis voor onderzoek dat zich richt op het produceren van keramische oppervlakken voor gebruik in zowel residentiële als architecturale ruimtes. De vloertegels en wandtegels worden niet alleen gewaardeerd vanwege hun functionele kenmerken van sterkte, duurzaamheid en onderhoudsgemak, maar ook vanwege hun esthetische waarde. De constante aandacht van het bedrijf voor stijl en design weerspiegelt de creatieve ziel van Lea Ceramiche tegels en de passie om voortdurend te experimenteren met nieuwe concepten en vormen. Het verleden opnieuw te bekijken als onderdeel van het verder plannen voor de toekomst en voortdurend nieuwe doelstellingen na te streven op het gebied van technologie. Dit is waar het bij Bio Select om draait. Het is een van de twee nieuwe collecties die zal worden gepresenteerd op de Cersaie 2018.
 
Het idee achter Lea Ceramiche Bio Select is om de essentie en de warmte van houten vloeren na te bootsen in een keramisch materiaal met een natuurlijke en elegante uitstraling. De eerste soorten zijn enkele van de meest waardevolle: eiken en walnoot. Een zorgvuldige studie van deze twee houtsoorten in de onderzoekslaboratoria van Lea Ceramiche leidde tot de keuze van de kleuren en houtnerf motieven die moeten worden gereproduceerd op keramiek, met behulp van steeds innovatievere digitale drukprocessen. De resultaten zijn perfect geharmoniseerde kleuren en nerven van het natuurlijke hout. Lineaire, ingrijpende ontwerpen in het geval van walnoten en grotere en meer onregelmatigheid nuances in het geval van eik, allemaal verkrijgbaar in zeven kleuren.
  Bio Select is beschikbaar in een rijke en gevarieerde selectie van ontwerpen. In de stilistische traditie van Lea Ceramiche laten de vormen van de modules toe dat ze op verschillende manieren worden gelegd, van geometrische patronen tot meer verfijnde stijlen. Oppervlakken met vloertegels of zelfs wanden met visgraatmotieven of trapeziumvormen maken maatwerk van een woning met behulp van keramiek als een cruciaal ontwerpelement. Deze zijn ook verkrijgbaar in groot formaat waarbij het bordpatroon zich over de gehele lengte uitstrekt en de kamers een natuurlijke elegantie krijgen die kostbaar is door de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen.
Bio Select is een eigentijdse collectie van tegels met houtlookdecor, ideaal voor kamers voor moderne levensstijlen, voor het visueel verbeteren van vloeren en wanden en het creëren van een elegant, verfijnd en dynamisch aspect.
 
LEA-bioselect-houtlooktegels
 
LEA-bioselect_tegels
 
LEA-Ceramiche_bioselect_tegels