Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Alke Monochrome badkamermeubel

Alke Monochrome badkamermeubel

Alke Monochrome, een nieuwe kijk op badkamermeubelen. Nieuwe technieken, nieuwe materialen en een vormgeving die ook buiten de badkamer niet zou misstaan. De Monochrome van Alke kleurt niet buiten de lijntjes, hij verzet ze. Deze nieuwkomer is minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Een ontwerp van Alain Berteau in het kader van het traject 5x5 van Designregio Kortrijk.

Geen muren maar open ruimtes, zo leven we morgen. In woningen met een badkamer die uitgeeft op de slaapkamer of dressing, een badkamer die stijlvol is ingericht. Niet met de zoveelste kast-wastafel-combinatie, maar met een meubel met een sterk karakter. "We wilden af van die stereotype vormgeving. Het moest iets worden dat even goed in je woonkamer past", zegt ontwerper Alain Berteau.

Langs buiten ziet de Monochrome er erg clean en gelikt uit. De kast is gemaakt van duurzame materialen. Allemaal uitgevoerd in dezelfde kleur, voor een strak en monolithisch uiterlijk. Voor de wastafel is pRaL gebruikt: een in de massa gekleurd, massief en niet-poreus Solid Surface Material. Extreem duurzaam en ideaal in vochtige ruimten. Andere kastdelen bestaan uit HPL laminaat, een materiaal dat licht en sterk is, vochtbestendig en ongevoelig is voor verwering.

De zuivere lijnen van de Monochrome ademen eenvoud en elegantie uit, zonder aan functionaliteit in te boeten. Elke unit herbergt een waaier aan mogelijkheden: van een discreet weggewerkte kraan en wastafel tot ingebouwde verlichting. De Monochrome units zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en ook maatwerk is mogelijk.

De Monochrome is een echte Belg, ontwikkeld en geproduceerd in Kortrijk. En wellicht verklaart juist dat zijn nuchterheid. De unit is niet zomaar een designobject, maar een meubel dat dagelijks inzetbaar is en eenvoudig te installeren. Doos openen, ophangen en verbinden. Alke Monochrome is Plug and play.

Alke_badkamermeubel

Badkamermeubel_Alke

Alke documentatie