Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Tips voor uw nieuwe eetkamertafel

Tips voor uw nieuwe eetkamertafel

De eetkamertafel, het middelpunt van menig huishouden. Er wordt vaak niet alleen aan gegeten, maar ook voor spelletjes, knutselen en werk is de eetkamertafel uitstekend geschikt. Hiermee rekening houdend moet de eetkamertafel niet alleen mooi, maar ook zeker praktisch zijn. Net als de rest van het meubilair heeft u bij de aanschaf van een eetkamertafel een ruime keuze. Handige tips voor de aanschaf van uw nieuwe eetkamertafel vindt u in dit artikel.

 

Verschillende soorten eetkamertafels

Eetkamertafels zijn er in allerlei soorten, maten en vormen. Ronde eetkamertafels zijn terug van weggeweest. Een ronde tafel past prima in een kleinere ruimte. U zult zien dat de kamer een stuk ruimer oogt. Door de efficiënte benutting van de ruimte kan iedereen makkelijk alle spullen op de tafel pakken. Ideaal dus bij het opscheppen van de maaltijd, maar ook bij het spelen van bordspellen. Voor de mensen met weinig ruimte en een voorliefde voor strakke vormen is de vierkante eetkamertafel een goede oplossing. Bij weinig eters kan de tafel in een hoek worden gezet. De gelijke afstand tussen de mensen die aan tafel zitten draagt bij aan het bevorderen van een gesprek. De rechthoekige tafel is de populairste en meest gebruikte eetkamertafel. Dit komt doordat aan deze tafel de meeste mensen kunnen zitten. Sommige modellen zijn uitschuifbaar, waardoor de ruimte wordt uitgebreid.

Met eetkamertafels is er goed te combineren in tafelblad en onderstel. Alleen al qua houtsoort zijn er legio mogelijkheden. In combinatie met houten of metalen onderstel neemt het aantal mogelijkheden alleen maar verder toe. Een populair soort tafel is de kloostertafel. De robuuste poten van het onderstel geven de tafel een stijlvolle en authentieke uitstraling.

 

Combineren met eetkamerstoelen

Een eetkamertafel is natuurlijk niet compleet zonder eetkamerstoel. Ook hierin zijn er veel mogelijkheden te maken. Denk alleen al aan stoelen met of zonder armleuning, of kies voor eetkamerstoelen met wieltjes. Ook eetkamerbanken winnen aan populariteit. Met de eetbank creëert u meer zitplekken, terwijl u net zoveel ruimte in beslag neemt. Bijpassende kussentjes erbij en u heeft een mooie en creatieve oplossing gevonden!

Een eetkamertafel gaat doorgaans lang mee. U kunt hier zelf aan bijdragen door de tafel goed te onderhouden. Een behandeling met beschermingsproducten zorgt ervoor dat er geen vocht in de eetkamertafel trekt. Zo voorkomt u de bekende en gevreesde kringen in uw tafel. Zoals u ziet is de keuze en het aanbod enorm. In dat enorme aanbod vindt u vast en zeker uw ideale eetkamertafel!