Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Hôtel Atmosphères Axor Bouroullec

Hôtel Atmosphères Axor Bouroullec

In het Parijse kunstkwartier Saint-Germain, op slechts een paar meter van de Seine, bevindt zich het design boetiekhotel "Hôtel Atmosphères". Bezienswaardigheden zoals de kerk van Saint-Germain en het Louvre Museum, kunstgaleries, boetieks en de beroemde Parijse cafes bevinden zich in de directe omgeving. Een ideaal uitgangspunt voor een weekendtrip naar Parijs en in het geval van architect Vincent Bastier een stedelijke inspiratie voor de inrichting van het hotel.

De architect is er in geslaagd om een omgeving vorm te geven met onderwerpen die geïnspireerd zijn op: natuur, het gebouw, stedelijk, bij nacht en het paleis, die de gasten het gevoel geven een hoofdrolspeler in de Franse hoofdstad te zijn. Daarnaast is "Hôtel Atmosphères" aan de fotokunstenaar Thierry Ouches gewijd. 112 van zijn werken met Parijse motieven werden opgenomen in het interieur en zijn als een soort van permanente tentoonstelling te zien.

Meubilair van hoge kwaliteit, verlichting en felle kleuren voor stoffen, muren en tegels domineren het interieur. Dus ook voor het ontwerp van de 56 badkamers kwamen enkel designproducten in aanmerking. De architect koos hier voor de Axor Bouroullec collectie van designer merk Axor van Hansgrohe. Iedere badkamer bestaat uit meer dan 90 componenten, zoals douches, wastafels, badkuipen en accessoires die eindeloze mogelijkheden voor individuele badkamerontwerp mogelijk maken. Met behulp van de Axor Bouroullec Composer op de website van de fabrikant werden de verschillende badkamerinrichtingen ontwerpen en samengesteld.

De inrichtingen die gecreëerd worden met de Axor Bouroullec collectie overtuigen vooral door hun terughoudendheid en ergonomie. Het minimalistische, maar niet geometrische ontwerp is een "understatement" van de hoogste kwaliteit. In het bijzonder vallen de wastafel en het bad op, zij karakteriseren als de functionele landschappen de ruimte en het gebruik ervan.
Het "Hotel Atmosphères" in Parijs heeft zijn keuze heeft gemaakt en transformeerde 56 badkamers in individuele en functionele landschappen met de Axor Bouroullec collectie.


Hansgrohe_Axor_Bouroullec_Hotel_Paris_1

Hansgrohe_Axor_Bouroullec_Hotel_Paris_2

Hansgrohe_Axor_Bouroullec_Hotel_Paris_3

Hansgrohe_Axor_Bouroullec_Hotel_Paris_5

Hansgrohe_Axor_Bouroullec_Hotel_Paris_12

Axor documentatie