Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Palomba collectie 2012

Palomba collectie 2012

Sinds de introductie in 2005 schommelt de designtaal van de succesvolle Laufen Palomba Collection tussen strenge geometrische en organische vormen. Tot nu toe hadden de geometrische vormen de neiging te overheersen maar deze keer zijn de Italiaanse ontwerpers Ludovica en Roberto Palomba teruggekeerd naar zachte lijnen, die er uitzien alsof ze zijn gevormd door water. De uitbreiding richt zich op de "Menhir" wastafel en een uitzonderlijk ligbad. Deze twee leidende protagonisten worden begeleid door een cast van vier nieuwe wastafelbladen, twee wastafelkommen en een badkamermeubelcollectie.

"Menhir", wat "hoge stenen" in het Bretons betekent, is een keramische wastafel waarvan de gladde contouren doen denken aan een rots die gevormd en gepolijst is door het getij. Zijn kom organisch uitgesleten in het wastafeloppervlak, gelijk een vingerafdruk van de natuur. Het nieuwe bad volgt ook deze filosofie: zijn dynamische asymmetrische geometrie en hoge rugleuning herinneren aan een natuurlijk waterbassin dat, door de millennia heen, uit de rotsen gesleten is. Deze natuurlijke lijnen zijn gevormd naar de contouren van het lichaam en beloven badcomfort met een maximale ergonomische ondersteuning. Het ligbad kan optioneel worden uitgebreid met verlichting en massagefuncties.

De twee nieuwe asymmetrische wastafelkommen en de wastafelbladen uit de Palomba Collection 2012 collectie zijn ook organisch van aard. De 520 x 380 mm schaal is geschikt voor vrijstaande- en inbouwkranen, terwijl de 600 x 400 mm voorzien is van een kraangat. Bij de wastafelbladen valt met name de ultra-platte 16 mm bladdikte op die geleidelijk overgaat in het wastafelgedeelte. Om de nieuwe wastafels goed tot hun recht te laten komen heeft Laufen nieuwe, delicate badkamermeubelen aan de collectie toegevoegd. Naast de onderbouwkasten, die optioneel verkrijgbaar zijn met sfeervolle verlichting, zijn er verschillende kastelementen en twee consoletoppen opgenomen in de collectie.

De Zwitserse badkamerspecialist heeft ook open mix en match meubelmodules aan het meubelprogramma toegevoegd. Deze bieden praktische opbergoplossingen die, geheel naar eigen wens, kunnen worden gestapeld of opgesteld in een rij. De modules zijn ontworpen als blokken of balken, en ogen licht en elegant. Dankzij de standaard 275 mm raster, kunnen ze ook worden gecombineerd met het medium en hoge kasten in de meubellijn.

Design Awards voor de Palomba Collection 2012
In december 2012 werd de badkuip van de Palomba Collection bekroond met de "Best of the Year Award 2012" by Interior Design. De wastafel werd bekroond met de "iF product design award 2013" en de "Interior Innovation Award 2013".

Laufen_PALOMBA_design_badkamer

Laufen_PALOMBA_design_wastafel

Laufen_PALOMBA_wastafel

Laufen_PALOMBA_wastafelmeubel